ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νανορομποτάκια εισέρχονται στον εγκέφαλο και καταστρέφουν καρκινικούς όγκους

Οι «γιατροί» έχουν τη μορφή νανορομπότ

Νανορομποτάκια εισέρχονται στον εγκέφαλο και καταστρέφουν καρκινικούς όγκους

Το 1966 έκανε πρεμιέρα η ταινία «Φανταστικό Ταξίδι» στην οποία μια ομάδα γιατρών εισέρχεται σε ένα υποβρύχιο το οποίο συρρικνώνεται τόσο ώστε να εισέλθει στον οργανισμό ενός ασθενούς για να αντιμετωπίσουν μια θρόμβωση.

Η ιδέα αυτή παρέμεινε διαχρονικά ζωντανή στην επιστημονική κοινότητα και μόλις η εξέλιξη της τεχνολογίας το επέτρεψε ξεκίνησε η προσπάθεια εισαγωγής στον ανθρώπινο οργανισμό «γιατρών» που θα πραγματοποιούν κάθε είδους ενέργειες (παροχή φαρμάκων, επεμβάσεις κ.α.) στα σημεία που υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι «γιατροί» αυτοί έχουν τη μορφή νανορομπότ που εισέρχονται στον οργανισμό ασθενών για να εκτελούν ιατρικές αποστολές. Τα τελευταία χρόνια ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών τέτοια νανορομπότ.

Η τελευταία προσπάθεια έγινε από ερευνητές της αμερικανικής νεοφυούς εταιρείας Bionaut Labs και των περίφημων ερευνητικών ινστιτούτων Μαξ Πλανκ στη Γερμανία.
Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε νανορομποτάκια που εισέρχονται στον εγκέφαλο ενός ασθενούς και καθοδηγούμενα από μαγνήτες που τοποθετούνται στο κρανίο του ασθενούς πηγαίνουν στον προορισμό τους με ασφαλή διαδρομή, χωρίς δηλαδή να προκαλέσουν κάποια ζημιά στον εγκέφαλο στην πορεία τους.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς τους τα συγκεκριμένα ρομποτάκια μπορούν να καταστρέφουν καρκινικούς εγκεφαλικού όγκους που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.
Τα νανορομποτάκια αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία σπάνιων ασθένειών όπως το σύνδρομο Dandy-Walker που είναι μία σπάνια συγγενής δυσπλασία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.