Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι υπάρχει κάποια ώρα που η κατανάλωση καφέ δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου.

Ενώ ο καφές συνδέεται με μια σειρά από οφέλη για την υγεία (από τη μείωση του κινδύνου καταστάσεων όπως ο διαβήτης τύπου 2, ο καρκίνος του ήπατος) υπάρχει το ερώτημα εάν ο χρόνος κατανάλωσης καφεΐνης κάνει τη διαφορά.

Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς είναι να πίνεις καφέ, μάλλον αυτό δεν θα σου βγει σε καλό.

Ενδεχομένως, οι δόσεις καφεΐνης με το που θα ξυπνήσουμε μπορεί να είναι ό,τι χρειαζόμαστε περισσότερο εκείνη τη στιγμή, ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι μια υγιεινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούμε.

Δεδομένου ότι ο καφές περιέχει περίπου 92 χιλιοστόγραμμα (mg) καφεΐνης ανά φλιτζάνι, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειάς σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο ξύπνιοι το πρωί. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση καφέ πρώτο πράγμα το πρωί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας λόγω της επίδρασής στο σάκχαρο του αίματός σας και σε ορισμένες ορμόνες.

Αυτή είναι η χειρότερη ώρα της μέρας για καφέ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, ο πολύ πρωινός καφές θεωρείται ότι επηρεάζει αρνητικά την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Η κορτιζόλη παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, του μεταβολισμού, της φλεγμονής και του στρες. Αν και η κορτιζόλη είναι απαραίτητη για την υγεία, τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης είναι επιζήμια για το σώμα και συνδέονται με ιατρικές καταστάσεις όπως η υψηλή χοληστερόλη, το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) και το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά.