ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το νερό δεν βοηθάει στο χανγκόβερ 

Τι έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το νερό δεν βοηθάει στο χανγκόβερ 

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία αποκαλύπτει ότι η αφυδάτωση δεν είναι η μόνη αιτία του χανγκόβερ, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό δεν θα καταφέρει να μας ανακουφίσει από πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα, εμετούς κ.λπ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες στην έρευνα σε δύο ομάδες. Όσοι ανήκαν στην πρώτη ομάδα, αφού ήπιαν γενναίες ποσότητες αλκοόλ, στη συνέχεια κατανάλωσαν άφθονο νερό πριν κοιμηθούν. Στη δεύτερη ομάδα, οι συμμετέχοντες δεν ήπιαν νερό πριν πέσουν για ύπνο. Συγκρίνοντας τις δύο ομάδες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έπιναν νερό, ένιωθαν λιγότερο αφυδατωμένοι, αλλά παρόλα αυτά ένιωθαν τον ίδιο βαθμό δυσφορίας, πόνου και κόπωσης με εκείνους που επέλεξαν να μην πιουν νερό. Πιο απλά, βίωσαν όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα του χανγκόβερ είτε ήπιαν νερό είτε όχι.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από μια νύχτα βαριάς κρεπάλης, είναι αναποτελεσματική στην πρόληψη του χανγκόβερ.

Ο γιατρός Johnny Parvani δήλωσε σχετικά ότι: «Το χανγκόβερ είναι μια κλινική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό των επιδράσεων του αλκοόλ και της αφυδάτωσης στον μεταβολισμό». Η αφυδάτωση προκαλείται από την απώλεια νερού και ηλεκτρολυτών λόγω της ενεργοποίησης του ορμονικού συστήματος που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και την ισορροπία των υγρών.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί δίψα, ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα, όταν το έχετε παρακάνει με το αλκοόλ, είναι να σηκωθείτε την επόμενη ημέρα με χανγκόβερ. Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι το νερό μπορεί να ανακουφίσει μόνο το αίσθημα της δίψας, αλλά όχι όλες τις συνέπειες που έρχονται όταν κάνετε κατάχρηση αλκοολούχων ποτών.

Και τότε πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το χανγκόβερ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να μειώσετε τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, η πιο αποτελεσματική λύση είναι ο χρόνος. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να μεταβολίσει το αλκοόλ. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα μπορούν να βοηθήσουν:

  • Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες πριν ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης αλκοόλ.
  • Ηλεκτρολύτες και βιταμίνες, όπως B και C.
  • Αποφυγή της κατανάλωσης καφεΐνης που μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση.
  • Ξεκούραση και ύπνος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.