ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς χθες! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει Αλτσχάιμερ

Τι έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει Αλτσχάιμερ

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι σκάλισμα της μύτης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε άνοια και Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την Daily Express, Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι επιβλαβή παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων μυκήτων, βακτηρίων και ιών, μπορεί να εισέλθουν στον εγκέφαλο μέσω της μύτης όταν κάποιος τη σκαλίζει.

Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να οδηγήσει σε φλεγμονή και να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας.

Το «ντόμινο» που οδηγεί σε Αλτσχάιμερ

Μόλις προκληθεί φλεγμονή, αρχίζει να παράγεται μαζικά στον εγκέφαλο η ουσία βήτα-αμυλοειδές, ένα πεπτίδιο που εκκρίνει ο εγκέφαλος ειδικά σε άτομα με Αλτσχάιμερ ως αμυντικό μηχανισμό. Αυτή η πρωτεΐνη μπορεί όμως να συσσωρευτεί και να επηρεάσει τα υγιή εγκεφαλικά κύτταρα.

Οι ερευνητές δήλωσαν: «Η νευροφλεγμονή στη νόσο του Αλτσχάιμερ μπορεί να προκαλείται εν μέρει από ιικά, βακτηριακά και μυκητιακά παθογόνα που εισέρχονται στον εγκέφαλο μέσω της μύτης και του οσφρητικού συστήματος».

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, συνέστησαν το τακτικό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντιβακτηριακού τζελ, ειδικά αν δεν μπορείτε να «κόψετε» αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.