ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Νέα μελέτη: Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο στα πόδια που προκαλείται από δισκοκήλη

Τι είναι ο εικονικός βελονισμός

Νέα μελέτη: Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο στα πόδια που προκαλείται από δισκοκήλη

Μια νέα κινεζική μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα σε ασθενείς με χρόνια ισχιαλγία από δισκοκήλη.

Σε έξι νοσοκομεία στην Κίνα, οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε 216 ασθενείς με δισκοκήλη που τους προκαλούσε ισχιαλγία για τουλάχιστον τρεις μήνες και τους ανέθεσαν τυχαία να κάνουν είτε 10 συνεδρίες βελονισμού είτε εικονικό βελονισμό σε διάστημα 4 εβδομάδων.

Ο εικονικός βελονισμός είναι μία διαδικασία που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με την ενεργό διαδικασία του βελονισμού.

Για παράδειγμα, στον εικονικό βελονισμό, χρησιμοποιούνται βελόνες που μοιάζουν και τις αισθάνεται κανείς σαν τις βελόνες που χρησιμοποιούνται στην ενεργό θεραπεία βελονισμού, με τη διαφορά ότι οι βελόνες δεν εισάγονται πραγματικά στο δέρμα.

Πόσο βοήθησε ο βελονισμός στον πόνο και τη λειτουργικότητα

Δύο τυποποιημένα εργαλεία βαθμολόγησης έδειξαν σημαντικά μεγαλύτερες βελτιώσεις στην ομάδα που έκανε βελονισμό, ανέφεραν στο JAMA Internal Medicine.

Την τέταρτη εβδομάδα 4, οι βαθμολογίες στην οπτική αναλογική κλίμακα για τον πόνο στα πόδια είχαν μειωθεί κατά μέσο όρο 30,8 mm στην ομάδα του βελονισμού έναντι 14,9 mm στην ομάδα του εικονικού βελονισμού.

Οι βαθμολογίες στον δείκτη αναπηρίας Oswestry είχαν μειωθεί κατά 13,0 μονάδες στην ομάδα του βελονισμού σε σύγκριση με 4,9 μονάδες στην ομάδα ελέγχου μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Συμπεράσματα

Η τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή διαπίστωσε ότι σε ασθενείς με χρόνια ισχιαλγία από δισκοκήλη, ο βελονισμός οδήγησε σε λιγότερο πόνο και καλύτερη λειτουργικότητα σε σύγκριση με τον εικονικό βελονισμό την εβδομάδα 4 και τα οφέλη αυτά παρέμειναν μέχρι την εβδομάδα 52.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βελονισμός θα πρέπει να εξεταστεί ως πιθανή θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με χρόνια ισχιαλγία από δισκοκήλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.