ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Νοσηλεύτρια ομολογεί: Η ανατριχιαστική εμπειρία με το φθηνό αξεσουάρ που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της (βίντεο)

Η Erin Dunn μοιράζεται την περιπέτειά της: Πώς ένα φθηνό αξεσουάρ της προκάλεσε έντονες αλλεργικές αντιδράσεις

Νοσηλεύτρια ομολογεί: Η ανατριχιαστική εμπειρία με το φθηνό αξεσουάρ που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της (βίντεο)

Η Erin Dunn, μόλις 24 ετών και νοσηλεύτρια, βίωσε μια ανατριχιαστική και επικίνδυνη εμπειρία με την υγεία της μετά την αγορά ενός κοινού αξεσουάρ, εξαιτίας του οποίου εμφάνισε εξανθήματα που προκαλούσαν έντονο πόνο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, παρατήρησε για πρώτη φορά τα συμπτώματα και θυμάται σε ένα βίντεο στο TikTok πώς το ένα από τα μάτια της άρχισε να κοκκινίζει – αρχικά το συνέδεσε με επιπεφυκίτιδα ή αντίδραση σε καλλυντικό ή κρέμα.

Για να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετάδοσης, την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023, αποχώρησε νωρίς από τη δουλειά της και πήγε στα επείγοντα του τοπικού νοσοκομείου.

Εκεί, έλαβε αντιβιοτικές σταγόνες και ενημερώθηκε ότι δεν είχε κάτι επικίνδυνο για τους άλλους. Ωστόσο, η θεραπεία δεν ανακούφισε τα συμπτώματά της.

Αποφάσισε να περιμένει να δει αν τα πράγματα θα βελτιωθούν, αλλά στις 15 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου παρατήρησε ένα εξάνθημα που αναπτύχθηκε γύρω από τα μάτια της, το οποίο προκαλούσε μεγάλη φαγούρα.

«Επέμενε καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, προκαλώντας κυρίως φαγούρα και ξεφλούδισμα γύρω από τα μάτια, τα αυτιά, το στόμα και το λαιμό μου, αλλά και στα δάχτυλά μου», είπε σε δηλώσεις της στο People.com. «Κάποιες μέρες ήταν πολύ πιο έντονο από άλλες».

Δοκίμασε τα πάντα για να νικήσει το εξάνθημα – από κρέμες με στεροειδή μέχρι προσοχή στη διατροφή της και αλλαγή των απορρυπαντικών και των καλλυντικών που χρησιμοποιούσε.

«Σκέφτηκα ακόμη και ότι μπορεί να είμαι αλλεργική στη γάτα μου, οπότε την άλλαξα σε υποαλλεργική τροφή και άρχισα να την σκουπίζω και να τη βουρτσίζω κάθε δεύτερη μέρα. Στη συνέχεια, άλλαξα καθαριστικό για το πρόσωπο και επέλεξα μία πολύ ήπια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο, που βοήθησε με την ξηρότητα, αλλά όχι με τη φαγούρα ή τον ερεθισμό».

Ωστόσο, τίποτα δεν φαινόταν να κρατάει το εξάνθημα μακριά. Τότε, στις αρχές Ιουνίου του 2024, η Erin πήρε την απόφαση να αφαιρέσει τα σκουλαρίκια της.

Είχε διαβάσει λίγες ημέρες νωρίτερα ένα άρθρο στο Google σχετικά με τα σκουλαρίκια που προκαλούν έκζεμα και είδε φωτογραφίες που έμοιαζαν με τα συμπτώματά της. Μέχρι το επόμενο πρωί, παρατήρησε ότι τα συμπτώματά της είχαν ηρεμήσει.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι μπορεί να το προκαλούν όλο αυτό τα σκουλαρίκια μου, σκέφτηκα: “Ελπίζω πραγματικά να μην είναι τα σκουλαρίκια μου, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι μόλις ξόδεψα έξι μήνες από τη ζωή μου και εκατοντάδες δολάρια, όλα εξαιτίας των σκουλαρικιών μου των 2 δολαρίων“», σημείωσε.

@formervegetarian

Teehee #greenscreen #eczema #eczemahealing #skin #jewelry #health #holistichealth #fyp #foryoupage #foryou #skincare

♬ original sound – Erin

«Ως παιδί, είχα κάποιες ευαισθησίες στα κοσμήματα – ποτέ τόσο σοβαρές, αλλά περιστασιακή φαγούρα από δαχτυλίδια και βραχιόλια. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε τόσο έντονο. Ωστόσο, όταν το αντιλήφθηκα μου έδωσε ελπίδα για πρώτη φορά έπειτα από μήνες».

Αφού κατάλαβε τι συνέβαινε, δημοσίευσε ένα σχετικό video στο TikTok για να μοιραστεί την ιστορία της. Η ανάρτησή της έγινε viral με 1 εκατομμύριο προβολές και πάνω από 1.100 σχόλια.

«Το δημοσίευσα στο TikTok επειδή κάθε μέρα έψαχνα για απαντήσεις ή λύσεις στα προβλήματά μου και σχεδόν πάντα πήγαινα στο TikTok για να πάρω δύναμη ή συμβουλές», είπε η ίδια.

«Συνήθως, πρόκειται για γιατρούς ή πραγματικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις εμπειρίες τους, αλλά ποτέ δεν είδα ούτε μια φορά ένα βίντεο που να μιλάει για αλλεργίες σε μέταλλα. Σκέφτηκα ότι ήταν εξαιρετικά σημαντικό να μοιραστώ την ιστορία μου με άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και μπορεί να μην έχουν δοκιμάσει αυτό που έκανα εγώ», προσέθεσε.

Αφού έβγαλε τα σκουλαρίκια, τα οποία είχε αγοράσει για μόλις δύο δολάρια, δηλαδή περίπου 1,90€, στα μέσα του Ιουνίου, λέει ότι τα συμπτώματά της έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Δεν εμφανίζει πλέον ερυθρότητα, ερεθισμό ή φαγούρα. Επί του παρόντος, αποφεύγει να φοράει οποιοδήποτε κόσμημα εκτός από το σκουλαρίκι στη μύτη της, το οποίο δεν έχει προκαλέσει καμία αντίδραση προς το παρόν.

«Κυρίως, νιώθω ξανά ο φυσιολογικός μου εαυτός. Η μεγαλύτερη ανακούφιση είναι ότι δεν φοβάμαι πια να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια και να αναρωτιέμαι αν μπορούν να δουν τα κόκκινα μάτια μου ή το τρομερό έκζεμα, το οποίο όταν στρεσσαριζόμουν γινόταν χειρότερο».

Όσο για τον λόγο που δημοσιοποίησε την ιστορία της;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι αν αντιμετωπίζουν κάτι, όπως το έκζεμα, η ακμή ή οποιαδήποτε άλλη ανασφάλεια, δεν είναι μόνοι τους. Μη χάνουν την ελπίδα τους, γιατί μερικές φορές χρειάζεται απλώς χρόνος για να επιλυθούν κάποια ζητήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.