ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά αποξηραμένη κανέλα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ (φώτο)

Διαπιστώθηκε η παρουσία του μη εγκεκριμένου για τη συγκεκριμένη κατηγορία προσθέτου διοξειδίου του θείου Ε220

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά αποξηραμένη κανέλα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ (φώτο)

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε πώς ανακαλεί από την αγορά αποξηραμένη κανέλα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει, ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά αποξηραμένου φλοιού κανέλας, προέλευσης Βιετνάμ, στην οποία διαπιστώθηκε η παρουσία του μη εγκεκριμένου για τη συγκεκριμένη κατηγορία προσθέτου διοξειδίου του θείου Ε220.

Επίσης, το εν λόγω πρόσθετο προσδιορίστηκε σε συγκέντρωση άνω των 10mg/kg χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση.

Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10mg/kg είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, πρόκειται για το προϊόν με ονομασία πώλησης «Κανέλα-Αποξηραμένος φλοιός» και εμπορική ονομασία «Σκλαβενίτης», σε συσκευασία των 50,0g, με αριθμό παρτίδας Lot 2405300840 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 28/05/2026.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.» έχει ήδη αποσύρει το προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι) και είναι αλλεργικοί στα θειώδη να μην το χρησιμοποιήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.