ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά καπνιστό χέλι – Δείτε ποιο αφορά (φώτο)

Διαπιστώθηκε παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά καπνιστό χέλι – Δείτε ποιο αφορά (φώτο)

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (3/7) πως ανακαλεί από την αγορά παρτίδα καπνιστού χελιού καθώς εντοπίστηκε λιστέρια.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν «ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ» με αριθμό παρτίδας 1117324146 και ημερομηνία λήξης 29/08/2024, που παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., να μην το καταναλώσουν, καθώς, μετά από δειγματοληψία του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes στο δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η λιστερίωση είναι μια σοβαρή λοίμωξη (ζωονόσος), η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes (Λιστέρια η μονοκυτταρογόνος), και προκαλεί σοβαρή κλινική εικόνα στα νεογνά, στους ενήλικες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και σοβαρές επιπλοκές στα έμβρυα (οι έγκυες γυναίκες εκδηλώνουν ήπια νόσο).

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις προχτές ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση για την αύξηση των κρουσμάτων λιστερίωσης (και) στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.