Κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία των μελισσών ανακαλεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, ανακαλεί τις ταινίες οξαλικού οξέως, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της βαρρόα, ενός ακάρεου που προσβάλλει τα μελίσσια. Ο Οργανισμός τονίζει ότι τα τρία προϊόντα που αναφέρονται στις ανακοινώσεις δεν είναι αδειοδοτημένα από τον ΕΟΦ και οι εταιρείες που τα διακινούν οφείλουν να τα αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε ποια είναι τα τρία κτηνιατρικά προϊόντα που ανακαλούνται:

  1. «Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος ACIFLEX, δεδομένου ότι το προϊόν αποτελεί κτηνιατρικό φάρμακο μη αδειοδοτημένο από τον ΕΟΦ.
    Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία Γεωργάκης Ευάγγελος, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών».
  2. «Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Tαινίες Οξαλικού Οξέος Wonderfulbees, δεδομένου ότι το προϊόν είναι μη αδειοδοτημένο φάρμακο. Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία WONDERFUL BEES, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».
  3. «Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Tαινίες γλυκερίνης με οξαλικό οξύ, δεδομένου ότι το προϊόν αποτελεί μη εγκεκριμένο κτηνιατρικό φάρμακο. Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. H εταιρεία ΤΣΙΜΙΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».