ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου – Δείτε για ποιο πρόκειται

Περιέχει μονακολίνες κόκκινου ρυζιού σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου – Δείτε για ποιο πρόκειται

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), εξέδωσε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται το συμπλήρωμα διατροφής Levure de riz rouge bio Bioptimal, καθώς περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις από μία ομάδα ουσιών.

Διακινείται στην Ευρώπη και πιθανόν στην Ελλάδα μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, αναφέρει ο Οργανισμός.

Ωστόσο οι Αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν πως περιέχει μονακολίνες κόκκινου ρυζιού σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση. Τα όριά της προβλέπονται στον Κανονισμό (ΕΚ) 1925/2006.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται το συγκεκριμένο συμπλήρωμα. Σε περίπτωση, δε, που περιέλθει στην κατοχή τους, συνιστά να μην το χρησιμοποιήσουν.

Υπενθυμίζει επίσης για πολλοστή φορά πως η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μονακολίνες ρυζιού είναι ένα σύμπλεγμα ουσιών που παράγονται όταν γίνεται ζύμωση του ρυζιού με μαγιά (ζυμομύκητας). Σε περίπτωση υπερκατανάλωσης υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών στο μυοσκελετικό σύστημα και στο ήπαρ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας των Τροφίμων (EFSA).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.