Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλεί τώρα όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν επιθετικά κάθε πληροφορία που έρχεται σε αντίθεση με την αφήγηση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης για τη μαϊμού.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το COVID-19, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, προειδοποίησε ότι “το στίγμα και οι διακρίσεις μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα με οποιονδήποτε ιό και μπορούν να τροφοδοτήσουν την επιδημία”.
Προέτρεψε “όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τις εταιρείες τεχνολογίας και τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να συνεργαστούν μαζί μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επιβλαβών πληροφοριών”.
Το Reclaimthenet.org αναφέρει: Αν και ο Δρ Tedros δεν διευκρίνισε ποιες δηλώσεις ήθελε να καταστείλει η Big Tech στο πλαίσιο του προτεινόμενου σχεδίου λογοκρισίας παραπληροφόρησης για την παρωτίτιδα, πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν παραπονεθεί ότι όσοι αποκαλούν την παρωτίτιδα “ασθένεια των ομοφυλόφιλων” ή παρουσιάζουν την παρωτίτιδα ως “αποκλειστικά προσβάλλουσα τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες” διαδίδουν παραπληροφόρηση.
Ο Tedros δεν έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει αυτές τις δηλώσεις παραπληροφόρηση, αλλά συνέχισε την έκκλησή του για λογοκρισία της παραπληροφόρησης για τη μαϊμουδοπανώλη συζητώντας τα κρούσματα μαϊμουδοπανώλης και τη μετάδοση.
“Παρόλο που το 98% των κρουσμάτων μέχρι στιγμής αφορά άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, οποιοσδήποτε που εκτίθεται μπορεί να κολλήσει μαϊμουδοπανώλη, γι’ αυτό και ο ΠΟΥ συνιστά στις χώρες να αναλάβουν δράση για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των εγκύων γυναικών και των ατόμων με ανοσοκαταστολή”, δήλωσε ο Δρ Tedros. “Εκτός από τη μετάδοση μέσω της σεξουαλικής επαφής, η μαϊμουδοπανώλη μπορεί να μεταδοθεί στα νοικοκυριά μέσω της στενής επαφής μεταξύ των ανθρώπων, όπως αγκαλιές και φιλιά, και σε μολυσμένες πετσέτες ή κλινοσκεπάσματα”.
Το κάλεσμα του ΠΟΥ για μια συμμαχία λογοκρισίας Big Tech-WHO που θα στοχεύει στην παραπληροφόρηση για την πιθηκοαντίληψη μοιάζει τρομακτικά με τη συμμαχία λογοκρισίας που συνέβη κατά τη διάρκεια του COVID-19, όταν ο ΠΟΥ συνεργάστηκε με το YouTube, το Facebook, τη Wikipedia και άλλους για να λογοκρίνει ή να χαρακτηρίσει την παραπληροφόρηση για το COVID-19. Το YouTube ήταν ένας από τους πιο αφοσιωμένους λογοκριτές στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας και αφαίρεσε πάνω από 800.000 βίντεο επειδή διαφωνούσαν με τον ΠΟΥ.
Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες μεγάλης τεχνολογίας εξουσιοδότησαν τον ΠΟΥ ως κριτή της αλήθειας και τον άφησαν να αποφασίσει ποια κομμάτια της λεγόμενης παραπληροφόρησης COVID-19 θα έπρεπε να λογοκρίνουν, ο ΠΟΥ έκανε πολλά πράγματα λάθος κατά τη διάρκεια του COVID. Ένα από τα πιο διαβόητα παραδείγματα αυτού ήταν το tweet της 14ης Ιανουαρίου 2020, το οποίο ανέφερε ότι “οι προκαταρκτικές έρευνες που διεξήγαγαν οι κινεζικές αρχές δεν βρήκαν σαφείς ενδείξεις μετάδοσης του κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο”.
Λίγες ημέρες πριν από αυτή την πρόσκληση λογοκρισίας, ο ΠΟΥ κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την παγκόσμια υγεία.
Αυτή η ώθηση για αυξημένη λογοκρισία της παραπληροφόρησης για την ευλογιά των πιθήκων ακολουθεί την προσπάθεια του ΠΟΥ να αρπάξει άλλη μια εξουσία φέτος, πιέζοντας για μια διεθνή συνθήκη για την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτής της συνθήκης, ο ΠΟΥ πιέζει για “εθνικές και παγκόσμιες συντονισμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, της παραπληροφόρησης και του στιγματισμού, που υπονομεύουν τη δημόσια υγεία”, διαβατήρια εμβολίων, παγκόσμια επιτήρηση και άλλα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ΠΟΥ συμφώνησε ότι η συνθήκη αυτή θα είναι νομικά δεσμευτική.