Η περιοδοντίτιδα είναι μια κοινή φλεγμονώδης κατάσταση, που προκαλείται από μόλυνση των ούλων.
Σε αυτό πρόβλημα, τη λύση φαίνεται πως έρχεται και πάλι να δώσει η ίδια η φύση, αφού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο Foods, μια ήπια αλλά ισχυρή αντιμικροβιακή λύση μπορεί να βρίσκεται στα φρούτα.
Αναζητώντας μια λύση, ο καθηγητής Shigeki Kamitani από το Graduate School of Human Life and Ecology του Osaka Metropolitan University ηγήθηκε μιας ερευνητικής ομάδας που διερεύνησε τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των φυσικών ενώσεων.
Η μελέτη επικεντρώθηκε σε 7 διαφορετικές ενώσεις, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητά τους κατά των επιβλαβών βακτηρίων που ευθύνονται για την περιοδοντίτιδα.
Η περιοδοντίτιδα είναι μια κοινή φλεγμονώδης κατάσταση, που προκαλείται από μόλυνση των ούλων. Κύριοι ένοχοι πίσω από τη νόσο είναι τα παθογόνα βακτήρια του περιοδοντίου.
Πρόκειται για μια σοβαρή πάθηση, που δεν επηρεάζει μόνο τη στοματική υγεία, αλλά ενδέχεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στο σώμα.
Φυσικά, η καλή στοματική υγιεινή αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα στην πρόληψη τέτοιων λοιμώξεων, ωστόσο η ανάγκη για μια μη ερεθιστική, αποτελεσματική, αντιβακτηριακή λύση θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά.