ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ποια είναι τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι πλησιάζει το τέλος μας; – Νοσοκόμα αποκαλύπτει

Διαβάστε ποια είναι τα εφτά πιο συνηθισμένα σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατος είναι στο «κατώφλι«» μας

Ποια είναι τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι πλησιάζει το τέλος μας; – Νοσοκόμα αποκαλύπτει

Δεν αποτελεί κάποιο μυστικό ότι ο ερχομός του τέλους και για μας είναι κάτι το μακάβριο και το ανησυχητικό, εφόσον τα περισσότερα άτομα δεν έχουμε εξοικειωθεί με το αίσθημα του θανάτου.

Πολλές φορές οι άνθρωποι σχεδιάζουμε πράγματα και ονειρευόμαστε για τη ζωή μας, αλλά τα χρόνια περνούν οδηγώντας μας έτσι πιο κοντά στον θάνατο.

Αν εξαιρέσουμε τη διαδικασία του θανάτου από παράγοντες και αίτια που δεν σχετίζονται με τα φυσικά γηρατειά (π.χ. τροχαίο ατύχημα, κάποια ανίατη ασθένεια, πόλεμοι, αεροπορικό δυστύχημα, φυσικές καταστροφές κ.ά.), παρακάτω θα δούμε ποια είναι τα πιο κοινά σημάδια ότι κάποιος πεθαίνει σύντομα.

Την συγκεκριμένη διαπίστωση έκανε νοσοκόμα η οποία εργαζόταν σε κέντρο περίθαλψης για τερματικούς ασθενείς. Στη δήλωσή της ανέφερε τα εξής σημάδια:

Επιβράδυνση

Η νοσοκόμα εξήγησε ότι οι άνθρωποι επιβραδύνουν αισθητά και κουράζονται εύκολα τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες της ζωής τους. Πολλές φορές αρνούνται να γευματίσουν ή ακόμη και να επικοινωνήσουν.

Μειωμένη όρεξη

Συχνά το άτομο, επειδή δεν καταναλώνει τόση ενέργεια και δεν είναι τόσο δραστήριο, επομένως χρειάζεται λιγότερο φαγητό και ποτό.

Αίσθημα ζέστης ή κρύου

Ένα άλλο σημάδι ότι κάποιος μπορεί να βρίσκεται τις τελευταίες μέρες της ζωής του είναι ότι αδυνατεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον ασθενή να αισθάνεται ασυνήθιστα ζεστός ή κρύος.

Αλλαγές στην αναπνοή

Καθώς ένας ασθενής φτάνει τις τελευταίες ώρες της ζωής του, ο ρυθμός αναπνοής του αλλάζει, γίνεται πιο αργή και πιο ρηχή. Οι αλλαγές στην αναπνοή μπορεί να είναι τόσο ανεπαίσθητες που η οικογένεια μπορεί να μην το έχει καν παρατηρήσει.

Ήχοι κροταλίσματος και εκκρίσεων

Μερικές φορές, όταν η αναπνοή του ασθενούς αλλάζει και το άτομο χάνει περιοδικά τις αισθήσεις του, μπορεί να μην μπορεί να καθαρίσει τις εκκρίσεις στο στόμα ή στο λαιμό του.

Η νοσοκόμα εξήγησε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει έναν «ήχο κροταλίσματος», ο οποίος μπορεί να ακούγεται «πολύ οδυνηρός». Ωστόσο, η νοσοκόμα εξήγησε ότι αυτοί οι θόρυβοι δεν προκαλούν στο άτομο που πεθαίνει καμία δυσφορία ή πόνο.

Έντονη επιθυμία να πεις ή να κάνεις κάτι

Όταν οι ασθενείς αισθάνονται ότι πλησιάζει το τέλος, μερικοί συχνά θέλουν να κάνουν ή να πουν κάτι που είχαν αμελήσει. Η νοσοκόμα είπε: «Θυμάμαι έναν συγκεκριμένο ασθενή που ήταν αναστατωμένος επειδή χρειαζόταν να μιλήσει με ένα μέλος της οικογένειας, με το οποίο δεν είχε μιλήσει για αρκετό καιρό, αλλά καταφέραμε να τους φέρουμε σε επαφή».

Αίσθημα σύγχυσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα άλλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν μερικοί άνθρωποι είναι η σύγχυση στο τέλος της ζωής τους, η οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως παραισθήσεις που κάνουν την εμφάνισή τους απότομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.