Ένα «σούπερ γονίδιο» ονόματι HLA-DQB1*06, «κρύβεται» πίσω από το γεγονός ότι κάποιοι δεν κόλλησαν ποτέ κορωνοϊό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μελέτησαν τα δείγματα αίματος 1.600 ενηλίκων, οι οποίοι είχαν το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca ή το Pfizer-BioNTech.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της προκαταρκτικής έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine», οι άνθρωποι που διέθεταν το εν λόγω γονίδιο εμφάνισαν ισχυρότερη ανοσία, ένα μήνα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν μία ομάδα συμμετεχόντων για περισσότερο από ένα χρόνο αφότου έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου. Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να κάνουν τεστ ανίχνευσης της COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ...

Ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που είχαν το γονίδιο HLA-DQB1*06 είχαν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό από εκείνους που δεν το είχαν, αν και οι επιστήμονες παραδέχονται ότι χαρακτηριστικά όπως η ηλικία και η γενικότερη φυσική κατάσταση του ατόμου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

«Βρήκαμε ότι ακόμα και εάν λάβουμε υπόψη την ηλικία και τη γενικότερη κατάσταση υγείας των ανθρώπων, ο γενετικός παράγοντας είναι σημαντικός και το συγκεκριμένο γονίδιο προκάλεσε μεγαλύτερη ανοσολογική απόκριση. Χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιώσουμε τα ευρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή εμβολίων με μεγαλύτερη διάρκεια, που προστατεύουν όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά και από τη λοίμωξη από τον κορωνοϊό εν γένει», ανέφερε ο δρ. Alexander Mentzer, επικεφαλής της έρευνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!