ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Κασσελάκης: Φτιάχνει «νέο ΣΥΡΙΖΑ», αφού δεν τον γουστάρουν στον παλιό! Ψηφοφόρους πού θα βρει;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτό είναι το σημαντικό λάθος που κάνουμε με το αντηλιακό – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το SPF

Η χρήση του σωστού αντηλιακού πρέπει να γίνεται τακτικά όλες τις εποχές του χρόνου

Αυτό είναι το σημαντικό λάθος που κάνουμε με το αντηλιακό – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το SPF

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το αντηλιακό μας για τον βαθμό SPF πότε πρέπει να το εφαρμόζουμε και ποιο πρέπει να επιλέγουμε;

Σύμφωνα με το Best Life, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (ACS) εκτιμά ότι 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο του δέρματος ετησίως.

Επίσης, η μελέτη αντηλιακής ασφάλειας της Advanced Dermatology διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς σπάνια φοράει αντηλιακό.

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι ανησυχούν για τον καρκίνο του δέρματος, ενώ το 65% δήλωσε ότι εφαρμόζει αντηλιακό μόνο σε ορισμένα μέρη του σώματος.

Με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι ώμοι και η πλάτη, το πρόσωπο και ο λαιμός καίγονται περισσότερο.

Είναι αυτονόητο ότι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος είναι να φοράμε αντηλιακό και να εφαρμόζουμε ξανά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας τόσο στο πρόσωπό σας όσο και στα εκτεθειμένα μέρη του σώματός σας.

Στο podcast της HuffPost «Am I Doing It Wrong?», ο δερματολόγος Anthony Rossi, αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με το αντηλιακό είναι η σύγχυση του αριθμού SPF για τη διάρκεια που φοριέται.

Ο βαθμός SPF και η σημασία του

SPF σημαίνει δείκτης προστασίας από τον ήλιο.

Ο βαθμός SPF αναφέρεται στο «πόσο καλά ένα αντηλιακό θα προστατεύσει το δέρμα από τις ακτίνες UVB, το είδος της ακτινοβολίας που προκαλεί ηλιακό έγκαυμα», εξηγεί το brand αντηλιακών Badger.

Επομένως, ο SPF δείχνει τη δύναμη προστασίας ενός αντηλιακού από τον ήλιο, και όχι πόση ώρα μπορεί να φορεθεί στον ήλιο.

«Λέμε ότι ο SPF 30 και 50 είναι καλός για την προστασία από τον ήλιο για όλους τους ανθρώπους», εξήγησε ο Rossi, ο οποίος εργάζεται ως χειρουργός στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης.

Όσο για το πότε πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό, η Cheryl Peters, ανώτερη επιστήμονας στο B.C. Centre for Disease Control and B.C. Cancer, συνιστά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 3 μ.μ. όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

Το λάθος που όλοι κάνουμε στην επιλογή αντηλιακού

Και ενώ η πλειοψηφία των ενυδατικών προϊόντων, των foundation και άλλων προϊόντων περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ περιέχουν τώρα αντηλιακό, ο Rossi είπε ότι αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως «μπόνους» στα κανονικά αντηλιακά με υψηλό SPF. Επιπλέον, συμβούλεψε να επιλέξετε αντηλιακά με προστασία «ευρέος φάσματος».

«Η UVB προκαλεί εγκαύματα και η UVA συμβάλλει στη γήρανση, οπότε λέμε Α για τη γήρανση, Β για έγκαυμα» δήλωσε ο Rossi στο podcast.

«Μαζί, μπορούν και τα δύο να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα για αυτό ιδανικά πρέπει να βρείτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που καλύπτει τόσο την UVB όσο και την UVA».

Όταν εφαρμόζετε αντηλιακό στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση δύο δακτύλων. Όσο για το σώμα, «ένα σφηνάκι» είναι η καλύτερη ποσότητα, δήλωσε ο Rossi.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.