ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πρέπει πράγματι να κάνουμε 10.000 βήματα τη μέρα για να είμαστε υγιείς;

Τι λέει η επιστήμη για τα 10.000 βήματα;

Πρέπει πράγματι να κάνουμε 10.000 βήματα τη μέρα για να είμαστε υγιείς;

Μέχρι σήμερα, λίγα παραμένουν τα δεδομένα που υποστηρίζουν ότι πρέπει να κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα για να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μάλιστα, πολλές μελέτες δείχνουν ότι το «γλυκό σημείο» είναι πιο κοντά στα 5.000-7.000 βήματα καθημερινά τόσο για τους μεγαλύτερους όσο και για τους νεότερους ενήλικες.

Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την πρόκληση και εύκολα πετυχαίνουν τον ημερήσιο στόχο των 10.000 βημάτων, στις περιπτώσεις όμως που δεν είναι εφικτό, η άσκηση μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε αγχωτική εμπειρία. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εάν κάποιος θεωρεί ότι τα 10.000 βήματα είναι υπερβολικά πολλά, με αποτέλεσμα να αποθαρρυνθεί και τελικά να καταλήξει να αποφεύγει την άσκηση.

Ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα να κυνηγάτε τον στόχο των 10.000 βημάτων, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορείτε να «θωρακίσετε» την υγεία σας, να αδυνατίσετε και να τονώσετε το αίσθημα ευεξίας με λιγότερα.

Επιπλέον η άσκηση πρέπει να είναι ευχάριστη και διασκεδαστική ώστε να σας γίνει συνήθεια για να την επαναλαμβάνετε (και να την απολαμβάνετε) με συνέπεια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους άσκησης, εκτός από το περπάτημα, όπως το τρέξιμο, τα μαθήματα χορού, η κολύμβηση, το pilates, το tenis ή και τα ομαδικά αθλήματα όπως το μπάσκετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και να έχει, κάθε βήμα μετράει, είτε πρόκειται για μια σκόπιμη βόλτα έξω είτε επιλέγετε να ανεβείτε τα σκαλιά αντί να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα. Θυμηθείτε όμως, ότι για την βέλτιστη υγεία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να προσέξετε, όπως ο ρυθμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.