ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πρόεδρος ΦΣΑ: «Υπάρχουν ελλείψεις στα δύο βασικά αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο»

«Είναι δώρον – άδωρον η προμήθεια strep test από τα φαρμακεία»

Πρόεδρος ΦΣΑ: «Υπάρχουν ελλείψεις στα δύο βασικά αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο»

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου σε τηλεοπτική εκπομπή για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα δύο βασικά αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο ενώ τα κρούσματα αυξάνονται.

Όπως τόνισε είναι «δώρον – άδωρον η προμήθεια strep test από τα φαρμακεία» και εξήγησε γιατί.

Σε ότι αφορά τα αίτια των προβλημάτων που παρατηρούνται στα αντιβιοτικά ο Κωνσταντίνος Λουράντος, τόνισε ότι ναι μεν είναι οι εξαγωγές, αλλά και η έλλειψη σε πρώτη ύλη, όπως βέβαια και η τακτική κάποιων φαρμακευτικών εταιρειών που θεωρούν ότι η κυκλοφορία φαρμάκων χαμηλού κόστους είναι ασύμφορη για αυτές.

Ελλείψεις υπάρχουν και στα γενόσημα αντιβιοτικά, παρά το γεγονός ότι πολλοί ασθενείς τα αποφεύγουν αναίτια καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τα πρωτότυπα.

Σε ότι αφορά τα strep test, ο Κωνσταντίνος Λουράντος υπογράμμισε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθεύεται από τα φαρμακεία, αλλά αυτό είναι δώρον – άδωρον, καθώς δεν μπορεί να τα κάνει ούτε στο φαρμακείο, ούτε στο σπίτι του. Θα πρέπει να πάει σε νοσοκομείο για να κάνει το τεστ, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και τα νοσοκομεία διαθέτουν αυτά τα τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.