ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προειδοποίηση ΕΟΦ για σκεύασμα που διακινείται για αύξηση του βάρους

Περιέχει δύο φαρμακευτικές ουσίες χωρίς όμως να τις αναγράφει στα συστατικά του

Προειδοποίηση ΕΟΦ για σκεύασμα που διακινείται για αύξηση του βάρους

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απευθύνει προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να μην παίρνουν ένα σκεύασμα που πωλείται στο διαδίκτυο για την αύξηση του βάρους, επειδή περιέχει δύο φαρμακευτικές ουσίες.

Το προϊόν λέγεται GINSENG KINAPI PIL, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Εργαστηριακοί έλεγχοι στο σκεύασμα αυτό έδειξαν ότι περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες cyproheptadine και dexamethasone, χωρίς όμως να τις αναγράφει στη συσκευασία του.

Το γεγονός αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη, προειδοποιεί ο ΕΟΦ.

Η κυπροεπταδίνη (cyproheptadine) είναι ένας ανταγωνιστής της σεροτονίνης και της ισταμίνης. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κνησμού (φαγούρα) και των αλλεργιών, καθώς και ως διεγερτικό της όρεξης.

Αντίστοιχα, η δεξαμεθαζόνη (dexamethasone) είναι ένα είδος κορτικοστεροειδούς φαρμάκου (κορτιζόνη).

Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τις Αρχές της Σουηδίας. Τονίζει επίσης ότι είναι πιθανό το συγκεκριμένο σκεύασμα να διακινείται στην Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων της αρμοδιότητάς του από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.