Οριστικό τέλος στην παραπλάνηση των πολιτών και στην αντιποίηση επαγγέλματος σκοπεύει να βάλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, δημιουργώντας μια νέα ενιαία πλατφόρμα διασύνδεσης όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Έτσι οι πολίτες θα μπορούν μέσω μιας απλής αναζήτησης στην σχετική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο και την ειδικότητα του ιατρού που θέλουν, να διαπιστώσουν εάν είναι πράγματι εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας ή όχι.

Η ψηφιακή διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σε μία ενιαία πλατφόρμα- πληροφοριακό σύστημα, επέτρεψε τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ιατρών, που είναι εναρμονισμένο σε πραγματικό χρόνο με το λογισμικό διασύνδεσης.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει πως:

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος περνάει με τον τρόπο αυτό, σε μία νέα εποχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την Πολιτεία, απλοποιώντας διαδικασίες που αποτέλεσαν αντικείμενο ταλαιπωρίας και όχι μόνο, επί σειρά δεκαετιών.

Τα περιστατικά αντιποίησης επαγγέλματος, ανακρίβειες ως προς τη λήψη ειδικότητας, οι παραπλανητικοί ιατρικοί τίτλοι και άλλες προσπάθειες παραπλάνησης των πολιτών, λαμβάνουν οριστικά τέλος, αφού ο κάθε ενδιαφερόμενος, με απλό τρόπο, θα διαπιστώνει αν κάποιος είναι γιατρός, ποια ειδικότητα έχει λάβει και πού δραστηριοποιείται.

Σύντομα δε, έπεται συνέχεια με περαιτέρω διασύνδεση του συνόλου των υπηρεσιών του ΠΙΣ με την Πολιτεία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!