Όπως όλες οι σωματικές δραστηριότητες, όπως η γυμναστική και το περπάτημα, η σεξουαλική επαφή καίει θερμίδες, αν και όχι όσες νομίζετε.

Ωστόσο, η ποσότητα των θερμίδων που χάνουμε διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με παράγοντες όπως η ένταση και η διάρκεια του φύλου και οι ατομικές διαφορές στη σύσταση του σώματος και την ηλικία.

Αν και η σεξουαλική επαφή μπορεί να μην είναι η πιο αποτελεσματική λύση καύσης θερμίδων, συμβάλλει στο συνολικό επίπεδο δραστηριότητάς σας και μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και υγιής τρόπος για να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας.

Πόσες θερμίδες καίμε

Έρευνες έχουν δείξει ότι, κατά μέσο όρο, οι άνδρες καίνε περίπου 4,2 θερμίδες ανά λεπτό κατά τη διάρκεια, ενώ οι γυναίκες καίνε 3,1 θερμίδες ανά λεπτό.

Αν η σεξουαλική επαφή κρατήσει μία ώρα, πράγμα σπάνιο, τότε οι άνδρες καίνε περίπου 252 θερμίδες και οι γυναίκες καίνε περίπου 180.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες έχουν αναλύσει παλαιότερα δεδομένα και δεν λαμβάνουν υπόψιν τις διαφορετικές μορφές σεξουαλικότητας. Οι περισσότερες έρευνες έχουν βασιστεί σε ετερόφυλα ζευγάρια και δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Παράγοντες που επηρεάζουν το πόσες θερμίδες θα κάψουμε

Στάσεις

Οι στάσεις που απαιτούν περισσότερη προσπάθεια θα κάψουν περισσότερες θερμίδες. Οι στάσεις στις οποίες βρίσκεστε από πάνω απαιτούν περισσότερες κινήσεις σώματος. Επίσης, η συνεχής εναλλαγή των στάσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καύση των θερμίδων.

Ένταση

Η ένταση των κινήσεών σας παίζει επίσης ρόλο στο πόσο μεγάλη είναι η καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Όσο πιο έντονες οι κινήσεις, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο καρδιακός παλμός και ιδρώνουμε.

Διάρκεια

Όπως συμβαίνει με κάθε σωματική δραστηριότητα, όσο περισσότερο κρατάει η σεξουαλική δραστηριότητα, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε.

Σε αυτό μετράνε και τα προκαταρκτικά, τα οποία απαιτούν και αυτά κάποια σωματική προσπάθεια.

Οργασμός

Αν και οι έρευνες για το πως συμβάλλει ο οργασμός στην καύση θερμίδων είναι περιορισμένες και ασαφές, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα δείχνει ότι ο καρδιακός ρυθμός τείνει να φτάνει στο αποκορύφωμά του τις στιγμές που προηγούνται του οργασμού και η σωματική άσκηση σε αυτό το σημείο συμβάλλει στην καύση θερμίδων.