ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Συμβάλλουν στη διατήρηση της νεότητας τα συχνά ταξίδια; – Tι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Αυτά είναι τα οφέλη του να ταξιδεύει κανείς συχνά

Συμβάλλουν στη διατήρηση της νεότητας τα συχνά ταξίδια; – Tι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan της Αυστραλίας υποστηρίζει πως η διαδικασία της αργής και αναπόφευκτης ηλικιακής παρακμής μπορεί να «αναζωογονηθεί» με τα ταξίδια.

Πώς όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην πράξη; Μα φυσικά η διαδικασία του ταξιδιού από την προετοιμασία και την προσμονή για την επίσκεψη σε μια νέα χώρα, πόλη ή γενικά περιοχή, μέχρι τη γνωριμία με νέους ανθρώπους και την επαφή με τα ήθη και τα έθιμά τους.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο επικεφαλής  της μελέτης, Fangli Hu: «Ο τουρισμός δεν αφορά μόνο τον ελεύθερο χρόνο και την αναψυχή. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλλει στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. 

Τα περιβάλλοντα, ειδικά τα όμορφα τοπία, όπως τα δάση ή οι παραλίες, μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το στρες και να ενισχύσουμε την ψυχική μας ευεξία και να προωθήσουμε τη σωματική δραστηριότητα.

Η έκθεση σε άλλους τουρίστες, ντόπιους ή ακόμη και ζώα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας και να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μελέτη η οποία βασίστηκε σε προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει αναφορικά με τη σχέση των ταξιδιών και της «διατήρησης» της νεότητας, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Travel Research.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται απτά επιστημονικά ευρήματα ότι τα ταξίδια θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.