ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals.gr

Τα οφέλη της ποδηλασίας είναι περισσότερα από όσα νομίζεις!

Αν και πολλοί δεν εκτιμούν την αξία της ποδηλασίας, τα οφέλη για την υγεία μας είναι αρκετά

Τα οφέλη της ποδηλασίας είναι περισσότερα από όσα νομίζεις!

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η υπεραστικοποίηση είχαν οδηγήσει για αρκετό καιρό στην εξάλειψη των ποδηλάτων από τις μεγάλες πόλεις. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια ραγδαία προτίμηση του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς. Συνειδητά ή ασυνείδητα, το να κάνει κάποιο άτομο ποδήλατο έχει πολλά οφέλη και μερικά από αυτά αναφέρονται ακολούθως.

  1.  Δυναμώνει την καρδιά

Το ποδήλατο είναι εξαιρετική αεροβική άσκηση, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Medicina η οποία δείχνει πως ακόμα και το στατικό ποδήλατο βελτιώνει την αεροβική ικανότητα του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Αυτό συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών όπως η υπέρταση και μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

2. Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος

Μπορεί άλλες μορφές άσκησης όπως τα βάρη να είναι πιο αποτελεσματικές πάνω στο κομμάτι της ενδυνάμωσης, όμως το ποδήλατο δυναμώνει όλο το κάτω μέρος του σώματός σου.

Γλουτιαίοι μύες, τετρακέφαλοι, τένοντες και γαστροκνήμιοι (οι μύες της γάμπας), όλοι γυμνάζονται όταν κάνεις πετάλι – και αν κάνεις στατικό, μπορείς να αυξήσεις τις αντιστάσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

3. Βοηθάει στην πρόληψη κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με έρευνες αν κάνεις ποδήλατο σε μόνιμη βάση, οι πιθανότητες να νοσήσεις μειώνονται, ενώ συγκεκριμένα σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού η συχνή άσκηση μειώνει τις παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

4. Ανακουφίζει τις κλειδώσεις

Συγκριτικά με το περπάτημα, το ποδήλατο καταπονεί λιγότερο τις κλειδώσεις σου, προσφέροντας ανακούφιση από πόνους οστεοαρθρίτιδας και μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού.

5. Βοηθάει στην καλύτερη στάση του σώματος

Ειδικά αν η δουλειά σου είναι καθιστική, το ποδήλατο μπορεί να σε βοηθήσει να μην καμπουριάζεις και γενικότερα να δυναμώνει τη σπονδυλική σου στήλη.

6. Μειώνει το λίπος

Κάνοντας συστηματικά ποδήλατο βοηθάει όχι μόνο στο κάψιμο του λίπους, αλλά και στο χτίσιμο μυϊκής μάζας και την αύξηση του μεταβολισμού.

7. Βοηθάει στην πρόληψη και την καταπολέμηση του διαβήτη

Μια πρόσφατη έρευνα στη Φινλανδία έδειξε ότι 30 λεπτά ποδηλασίας την ημέρα μειώνουν κατά 40% τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.