ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κ.Μητσοτάκης «απειλεί με εκλογές» τους φιλοσαμαρικούς. Πρώτη φορά κάποιος «απειλεί» με... άλμα στο κενό!
prodeals

Θεσσαλία: Κλειστά τα σφαγεία μέχρι την Παρασκευή – Απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων

Για την πρόληψη μετάδοσης της πανώλης

Θεσσαλία: Κλειστά τα σφαγεία μέχρι την Παρασκευή – Απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων

Με απόφαση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα μπαίνουν σε εφαρμογή μέτρα πρόληψης εναντίον της μετάδοσης της πανώλης των αιγοπροβάτων στην Θεσσαλία.

Η απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση σφαγής αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων στα σφαγεία της περιφέρειας μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024. Επίσης, προβλέπεται απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων σε όλη την Περιφέρεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδημιολογική διερεύνηση της νόσου και να εκδοθεί νέα απόφαση.

Παράλληλα, απαγορεύεται η για κάθε λόγο είσοδος στη Θεσσαλία αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων προέλευσης από τη Ρουμανία, ενώ αποφασίστηκε η απομόνωση όλων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων πάχυνσης αιγοπροβάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής διερεύνησης της νόσου και τουλάχιστον για 21 ημέρες.

Επιπρόσθετα λαμβάνεται Απόφαση Απομόνωσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων βοοειδών που συνυπάρχουν με κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων πάχυνσης, διαθέτουν το ίδιο προσωπικό και χρησιμοποιούν κοινά οχήματα και εξοπλισμό.

Με την ίδια απόφαση, απαγορεύεται η για κάθε λόγο μετακίνησης βοοειδών από και προς τις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας, μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής και κλινικής διερεύνησης της νόσου.

Τι προβλέπεται για το νωπό γάλα

Παράλληλα, η απόφαση προβλέπει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό 2020/687 Παράρτημα VII, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ο μετριασμός του κινδύνου από το νωπό γάλα από την απαγορευμένη ζώνη για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών μπορεί να γίνει με τις παρακάτω μεθόδους επεξεργασίας:

1. Θερμική επεξεργασία UHT (υπερυψηλή θερμοκρασία): τουλάχιστον 132°C για τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο,

2. Θερμική επεξεργασία παστερίωσης HTST (σύντομης διαρκείας παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία), εάν το pH του γάλακτος είναι

α) χαμηλότερο του 7, τουλάχιστον 72°C για ελάχιστη περίοδο 15 δευτερολέπτων,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

β) 7 ή υψηλότερο του 7, τουλάχιστον 72°C για ελάχιστη περίοδο 15 δευτερολέπτων, δύο φορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.