ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τι πρέπει να τρώμε και τι χρειάζεται να αποφύγουμε εάν παίρνουμε κορτιζόνη

Διαβάστε ποιες τροφές δεν εμποδίζουν την σωστή λειτουργία της κορτιζόνης

Τι πρέπει να τρώμε και τι χρειάζεται να αποφύγουμε εάν παίρνουμε κορτιζόνη

Η κορτιζόνη είναι χρήσιμη για την θεραπεία ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, για τις φλεγμονώδεις νόσους του δέρματος και του εντέρου καθώς επίσης και για τις αλλεργίες.

Ωστόσο, άτομα που βρίσκονται σε αγωγή με κορτιζόνη οφείλουν να αλλάξουν το πρόγραμμα διατροφής τους, έτσι ώστε να μην επιτρέψουν την εμφάνιση αχρείαστων παρενεργειών, αναφέρει η διατροφολόγος Dr. Melina Jampolis.

Έτσι λοιπόν, οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε είναι: Tο ψωμί και οι φρυγανιές, τα κονσερβοποιημένα τουρσιά, τα καπνιστά- παστά, τα αλλαντικά, τα αλμυρά τυριά, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, τις ελιές, την μαγιονέζα, τις έτοιμες σάλτσες, το σνακ εμπορίου όπως τα πατατάκια, τα γαριδάκια, τα αλμυρά αρτοπαρασκευάσματα, το έτοιμο φαγητό όπως σουβλάκια, πίτσες, αλμυρές κρέπες, τη μαγειρική σόδα και μπέικιν πάουντερ.

Αντιθέτως οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε είναι: Προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά, καφέ ρύζι). Να προτιμάτε επίσης όσα δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι, τα λαχανικά  (ωμά και βρασμένα), τα φρούτα με τη φλούδα, τα όσπρια μαγειρεμένα στο σπίτι και ακόμα λίγους (περίπου 30 γραμμάρια) ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθετο tip: Να καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως τα πουλερικά (χωρίς την πέτσα), τα ψάρια, το άπαχο κόκκινο κρέας και τα αυγά (κατόπιν συμβουλής του προσωπικού σας γιατρού).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.