Το ρόδι συνιστά ένα από τα εποχικά φρούτα το οποίο δεν προτιμάται από την πλειοψηφία του κόσμου, ωστόσο σύμφωνα με την διατροφολόγο Μπεατρίζ Λαρρέα, οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές και εμείς γνωρίζουμε μόλις λίγες από αυτές!
«Αν πρέπει να διαλέξω τρία τρόφιμα από τη λίστα (σ.σ. που «εγγυώνται» μακροζωία) θα ήταν το ρόδι, το κακάο και η κάπαρη», δηλώνει στην ισπανική Vogue η Larrea.
Ουκ ολίγες φορές, το ρόδι περιγράφεται ως υπερτροφή, ενώ ακούγεται ότι κάνει καλό στο δέρμα λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης.
Μάλιστα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αυτό βοηθά στο σχηματισμό του επιθυμητού κολλαγόνου.
Η Larrea επιβεβαιώνει ότι όταν το σώμα εκτίθεται στη βιταμίνη C το κολλαγόνο διεγείρεται έως και 8 φορές περισσότερο. Επιπλέον, τονίζει ότι το ρόδι βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.
Επιπρόσθετα, η διατροφολόγος επισημαίνει τη σημασία της κατανάλωσης του ροδιού λέγοντας ότι φροντίζει τον εγκέφαλο και τον προστατεύει από πιθανές βλάβες.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Β5 κάνει επίσης καλό για το νευρικό σύστημα, ενώ έχει μεγάλη αντιφλεγμονώδη δράση που αποτρέπει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.
Αδιαμφισβήτητα, το ρόδι είναι ένας καρπός που πρέπει να προστεθεί στη διατροφή μας, με επιστήμονες της διατροφής να έχουν επισημάνει στο παρελθόν ότι κάθε νέα έρευνα αποκαλύπτει νέες θετικές συμβολές του ροδιού στην ανθρώπινη υγεία.