Αν θέλετε να χάσετε μερικά παραπάνω κιλά, ίσως έχετε αναρωτηθεί που πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος, στην άσκηση ή στην διατροφή;

Όταν ξεκινάτε την προσπάθεια για απώλεια βάρους, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται από έναν συνδυασμό ανάμεσα σε διατροφή και άσκηση, με ισορροπία και χωρίς ακρότητες.

Ωστόσο, σύμφωνα με διαιτολόγο, η διατροφή παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

Η απώλεια βάρους οφείλεται ουσιαστικά στη δημιουργία ελλείμματος θερμίδων, «καίγοντας» περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Αν και η άσκηση βοηθά στην καύση θερμίδων και στη βελτίωση της συνολικής υγείας, από μόνη της δεν μπορεί να σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε.

Οι διατροφικές αλλαγές ελέγχουν άμεσα την πρόσληψη θερμίδων, διευκολύνοντας τη δημιουργία σταθερού ελλείμματος. Οι μελέτες έχουν έδειξε ότι η διατροφή συμβάλλει πιο σημαντικά στην απώλεια βάρους από την άσκηση, ενώ η άσκηση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της απώλειας βάρους και της συνολικής φυσικής κατάστασης.

«Η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό, καθώς βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενισχύει τον μεταβολισμό και υποστηρίζει τη μακροχρόνια διατήρηση του βάρους», εξηγεί η διαιτολόγος.

«Αστικοί μύθοι» για την απώλεια βάρους

Η άσκηση μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους

Πολλά άτομα πιστεύουν ότι η απλή άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Υπερεκτιμούν την ποσότητα των θερμίδων που καίνε ενώ ασκούνται και υποτιμούν την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουν.

Μπορείτε να στοχεύσετε την απώλεια λίπους με συγκεκριμένες ασκήσεις

Είναι ένας κοινός μύθος ότι μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σας με συγκεκριμένες ασκήσεις. Στην πραγματικότητα, η απώλεια λίπους συμβαίνει σε όλο σας το σώμα και δεν μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Όσο γυμνάζεστε, μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, η απώλεια βάρους συνεπάγεται την εξάλειψη ορισμένων τροφών από την κανονική διατροφή σας, ειδικά εκείνων με πρόσθετη ζάχαρη. Είναι σημαντικό να γυμνάζεστε, αλλά πρέπει να προσέχετε τι και πόσο τρώτε.